CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, January 5, 2009

bikin malu mak aku jer...

pagi tadi aku dengar 'hot chat' kat hot fm.'sekolah rendah hot fm' berikutan hari ini hari pertama sesi persekolahan 2009.hari pertama aku pegi sekolah..??tahun berapa erk..?jap aku nk kira dulu..haaaa...tahun 1993 kot.insyallah betul.

hari pertama.sebenarnya seperti yang sedia maklum,aku baru je cukup umur enam tahun beberapa hari sebelum aku melangkah ke darjah 1(befday ujung tahun kot).mase tu aku tak berapa ingat la macam mana perasaan aku.yang pasti aku tak nak pegi sekolah.aku tak sanggup nak tinggalkan kereta ferarri yang mak aku belikan tu.kaler merah ok.oleh yang demikian aku buat-buat demam.kecik-kecik dah pandai neh!tapi mak aku tau kot taktik kotor aku tu.

pegi jugak.mak aku hantar.aku tak nak masuk kelas.sebab aku tak kenal sape-sape pown.takut kot mase tu.jakun sial!!tah pape,wat malu mak aku jew..haih!aku masuk,mak aku tunggu kat tepi kelas.bukan mak aku sorang je k,harap maklum.ok la kan,sekurang-kurangnya mak aku ade geng,tak de la die buhsan.boleh gosip-gosip,tak pon cite pasal kebaikkan aku kat sape-sape yang ade kat situ.cit!!aku dok ralit dalam kelas,sekali aku pandang,mak aku tak de,sepantas kilat aku lari kuar,terjerit-jerit nama mak aku.gila!!sile bayangkan dengan memejam mata anda dan sile jangan gelak kalau tak mau aku terjun banggunan sekarang.

cikgu aku punya panik mase tu.tiba-tiba mak aku muncul.die pegi kantin lah.beli air kot.kesian mak aku kot kena tunggu kat situ sampai aku habis kelas.tapi kesian kat aku jugak kalau mak aku nak tinggal aku sorang-sorang dalam kelas.macam tak de orang jew dala kelas tu kan.demit!

esoknya aku buat perangai lagi.pastu aku kena warning ngn tok wan aku.huh!!tak yah la cite,wat malu tok wan aku jew nanti.akhirnya aku menjadi gila hendak pegi sekolah seperti cerita ini.

sekian.

11 komen:

razor said...

time aku arwah ayah aku ngantor. tapi bukan hari bukak sekolah tu. hari sebelum sekolah bukak. gi daftar dulu kut.

aku tengok arwah ayah sembang ngan kawan dia. anak kawan dia cun wo.

orkedhana said...

aku dulu nak masuk drjh 1 no hal.
tp nak masuk tadika mmg aku gile cuak.
aku ckp nak skola malamla, nak skola kat kl la, nak skola nyanyi2la.tah pape.haha

darkk25 said...

saya dulu suka pergi sekolah..
tapi tak suke kerja sekolah

BudAk hijAu said...

razor
~kau mmg,pantang awek cun..

orkedhana
~tadika..?jap aku lupa la..aku tak tadika kot..hahahah..

darkk25
~den ske g skolah sb cikgu ensem...lalalala..

kueh bakar said...

kite tgk anak ko plak nanti...
ha
ha
ha

ryurisora said...

huish..mula2 ko takot nak masuk skolah ye. pas tu ko lah yg ternakal skali.huhuhu

LotsOfLove-Pearls said...

haha..
jgn terjun bangunan dulu k..
huhu..
biasa ar tue..
huhu..
aku selamba badak pie sek dulu..
ntah per jer perasaannya..
tapi pena nak nangis coz xtw jwb math.. huhu.. siap cikgu rotan g..
cian tapak tnagan aku

madbosco said...

aku p skolah pondok...
main pondok2.. pon best gakkk...

aku nak kenai ngan midah lawa larr... tolon la pekenai kat aku

mrblind said...

hahaha..penakut macam perempuan lu ni..erkk..lu memang perempuan kan..

BudAk hijAu said...

kueh bakar
~anak aku..?thn bile 2 beb..?haih!!

ryurisora
~paling nakal..?ko jgn la bocor rhsia aku beb...diam2 sdh!! :p

LotsOfLove-Pearls
~aku xske cikgu math,sb xensem..huh!!

madbosco
~midah lawa..?ang nak wat apa ngn dia..???p cari sndri..dia dok ada kat pejabat pos...

MrBlind
~lu mmg bikin wa panas nie!!!hahahaha..

izu ting ting said...

adik aku baru masuk darjah satu taun ni pun berdrama seperti anda oke.

meraung2 di sekolah,bikin drama hot lagi kot.tamau masuk kelas la.

dah masuk kelas slamber ja tarik beg keluar dari kelas.

memang macam nak hentak aja.haiyo.