CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, January 9, 2009

cool kot cikgu sekolah aku...

hari ahad.perhimpunan(baca:kedah sekolah hari ahad).macam biasa,aku lambat lagi.dengan helmet di tangan dan tanpa memikirkan masa depan (macam kenal jew ayat,abaikan.) aku masuk barisan.cikgu aku lupa nama dok berucap atau lebih afdal lagi aku sebut membebel.pung pang pung pang.apa jadah tah.aku letak helmet.duduk atas helmet kot lama sangat tunggu.

sekolah baru jew sebulan start kot masa tu.tiba-tiba cikgu sebut nama kelas aku.ayat yang aku paling aku ingat dan kenang sampai sekarang."kelas sains paling terok dalam sejarah sekolah".merah dah muka guru kelas aku.muka kami..?tak yah la cita,tak da perasaan langsung.buat-buat tak dengar jew semua.terok bukan dalam konteks pelajaran.tapi atitude.masing-masing tak senonoh.kecuali aku.heh!

5 sains 2003.tak ramai 28 orang kalau tak salah aku.sorry lah,aku kurang ingatan kalau berkaitan dengan nombor.

kelas aku pusat permainan.maksud aku.kat dalam almari belakang selain di penuhi oleh buku-buku nota mahupon buku teks kami yang malas nak bawak balik buku.(bukan apa,kalau asik dok usung buku-buku tu semua,boleh senget sebelah bahu aku ingat) di penuhi oleh pemainan tradisional mahupown bukan tradisional.dam haji,dam ular,dam cina,chess,sahiba,saidina,karum,congkak,semua lah,apa yang takda,cer sebut tengok.bola takraw pown ada ok.bola softball.bola sepak.dah-dah.cukup kot.

pantang takda cikgu ataupon cikgu masuk lambat.comform suma kumpul kat belakang.antara orang 1st adalah aku.dan selalunya aku sorang ja pompuan.yang lain bukan skema,tapi ada agenda lain seperti belek magazin,catalog dan yang wajib mengumpat.wtf.tak cool langsung.

penah sekali cikgu ramai-ramai,ramai-ramai ok,siap angkat geng,buat sport check,depa buat masa kami takda dalam kelas,pegi lab barangkali.almari belakang jadi sasaran.tapi,tak dapat la cek,kami kunci ngan manga kot.hahahaha.takda bukti.kesian.sportcheck kali kedua,tak puas hati la tu.kami gelak-gelak ja masa tau.balik dari aktiviti padang.semua terkejut beruk.bukan almari kena pecah.hilang terus.dapat memo.

"tuntut almari anda di bilik pengetua."

babi.

aku balik lambat sebab helmet aku dalam tu.fuck u!!

p/s~kalau tak salah aku,kami hantar ketua pengawas kot pi tuntut.tapi.lupa la dapat ke tak..hahahahaha.

27 komen:

razor said...

aku rasa ko sorang je mcm tu. budak2 lain warok je...


kan? kan?

Fadh said...

biasa laa zaman riang kanak2 dan remaja...bila dah besar panjang...semua kenangan lalu menjadi ingatan memori yang terindah...

kay said...

'dengan helmet di tangan dan tanpa memikirkan masa depan'..aku kenal sangat ayat ni..nak aku sambung?hahaha

orkedhana said...

haha.sama dgn class aku time form 5.
tapi kitorang siap ade bilik kecik blkg kelas.
klu nak wat pot hidu gam pun bole aku rase.
tp kitorang otak suci murnila kan.
haha

ABANG AN-DY said...

I dulu tak minat main benda2 mcm tu. I berjudi style casino terus dengan pak guard. Bapak i carik, sbb i x balik2. Byk jugak i menang, dlm 200 camtu. I angkat PS2.

LotsOfLove-Pearls said...

hahaha..
helmetnya???

alif-mikail said...

hhahahahhahaa..

tu la padahnye..

paiseh said...

gua syak lu ada cilok cekgu punye helmet pastu kan..? kan..??

KARKADEWA said...

x dpt mcm mane nak balik weyh...??

BudAk hijAu said...

razor
~ko nk ckp aku lagho dan ko warok kn,kn,kn..?
aku dh tau dh...

Fadh
~bila dh besar panjang,malu bila ingt blk!! :d

kay
~tolong jgn sambung,tolong lah....nt aku xbleh thn..hahahhaha..

orkedhana
~hidu gam..?mau kna bunag sekolah weh...heheheh..


ABANG AN-dy
~kami budak2 kampung..mmg mcm 2...main PSP jew!!!

LotsOfLove-Pearls
~helmetnya di dalam...ku balik xpakai helmet!!


alif-mikail
~mmg padah!!!

paiseh
~mmg itu niat wa...tapi klu ada helmet ilang itu hari,comfrom diorg cari wa dlu.so,batalkn niat itu.

KARKADEWA
~Balik xpakai helmet.wat slumber.hahahahha..

tasikmerah said...

nasib baik ketua pengawas bulih bawak bincang... :)

BudAk hijAu said...

tasik merah
~ketua pengawas la kepala.so,die la kne pegi ambik...hahahhaha..

buku teks dlm 2..haih!!

Caracol S. Trampt said...

tak hingat....
masuk barisan tu time sekolah :p

hans said...

gila kelas ko nih....
hahah

BudAk hijAu said...

caracol S.Trampt
~well..well...u knw me..harharhar!!

hans
~kelas aku xgila,bdk2 kelas aku yg gila.kecuali aku..hahahha..

sAfFiYaHnAjLah said...

ko skolah mana eh dulu?
ntah2 ko senior aku..
patut la aku asyik kena je ngn cikgu yang 'cool' itu..
haha..

p/s:korang simpan barang yang di seludup eh lam almari tuh..

man_helang said...

ko nih ganeh lg ke skang...ke dah taubat nasuha??? hu hu

one love said...

hahahahhahahhahaaah!

cool betul

BudAk hijAu said...

sAfFiYaHnAjLah
~nama sekolah wajib di rahsiakan..heh!
barang xseludup pown byk..hahahhaha..

man_helang
~xganeh dah..den dh jd gadis ayuuuu gitew!!!hahahahah..
taubuat!!! ngeh3..

one love aka kak nurul
~cool kn cikgu2 yg sangup angkat almari tu!!

k.e.r.i. said...

gila sanggup cikgu-cikgu tu angkut almari.

berdendam agaknya.

aKu..DiA...kAmU said...

aku igt cikgu2 tu nak amik suma gamez dlm tu kasi anak2 diaorg ler. Logik gak???

bokbon said...

abis, ape cite helmet lu?

mrblind said...

kah kah kah..1st time gua dengar almari kena usung..

gayour said...

i love skool when it's closed babeh!

Pok Li said...

Salam singgah. Teringat pergi sekolah naik basikal je.

jinggo said...

cerita sekolah yang memang best.....

arnamee said...

Salam ziarah.

besh2..eheheh.