CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, April 13, 2009

kisah seram di hari ahad.

awas.entri panjang.sile jangan tido.

semalam.ya,semalam.bukan hari ini.bukan esok.dan dah sah-sah bukan lusa.aku kerja.ahad ok.yeay!korang mesti nak cakap aku bangla kan?fine!!

jap.opiz aku takde makna cuti ok.korang ingat gempa bumi cuti ke weekend!cit.

aku masuk opiz lambat 10minit.memang la train tak ramai orang.tapi aku bangun lambat.ingat takde efek ke?ingat aku tak mandi ke?ok.dah.

kedaan cam biase.tapi,bila jarum pendek jam tepat kat no 12.jarum panjang kat mane tah.tak perasan pulak.mata aku dah start mengeluarkan air,menjadi kuyu,dan mulut juga memainkan peranan.buka tutup.buka lagi.tutup lagi.mata dah bertakung air.haih.mula la kan.tangan pown menjadi lembab menaip.taip di ym.graf kat depan dah nampak berjalur banyak sangat dah.(buat dah kawan ni.)

sumpah aku tak tahan.yela kan.semalam pukul bape plak balik rumah.melepak punya pasal.aku turun dari tingkat 6.naik lif.naik blok sebelah.tangga.sunyi.ahad kot.sape nak ade.aku masuk surau.kunci pintu.ZzzzZZZzzz...

bukan ape.nak solat belom cukup time.so,tido kejap.kejap je.tak tipu.sumpah aku dah tak bleh tahan.bleh dapat senggugut kalau tahan mata aku dari pejam.

baru je 10 minit aku terlelap.perghhh!!baek punya die landing atas aku.start la mulut aku terkumat kamit baca ape yang patut.tah betul tah tak.lintang pukang aku rase.takpe.aku bace jugak.menjerit sekuat hati.tapi aku rase suara tak kuar pown.kalau kuar pown.mane ade orang kat situ.jerit la sampai esok.dah la aku kunci pintu pulak kan.mak ai.berpeluk noks!berpeluk tetek mak nie.hahahaha.

jeng..jeng..jeng...aku nampak.die dok ujung kaki aku.pakai telekung ok.hitam.gelap.dok peggang kaki aku.ni aku dalam separuh sedar.tapi sumpah sah-sah aku nampak.meremang segala bulu wa cakap lu.keypadlok betul!!

bile aku sedar je.bangun.boleh sikat rambut lagi.pastu acah-acah berani tengok dalam cermin kot-kot nampak lagi.macam mana la aku bleh terpikir nak wat macam tu.ngoks!kalau nampak,mau pengsan tang tu jugak.

aku naik tingkat 6.sumpah tak ngntok dah pastu.balik rumah.badan aku sakit ok.

moral : jangan tido dalam surau kat opiz pada hari ahad sebelum masuk waktu.


p/s~harini aku kje malam.otak aku cakap."pi la try tido malam-malam pulak kat situ."cibai!!

31 komen:

bokbon said...

nasib baik tak gigit ibu jari kaki kan, hahaha!

lain kali kalau rasa takut, panggil gua. gua bawak ghostbuster pegi halau. heh!

BudAk hijAu said...

bokbon
~yeay!!dh jmpe penyelamat...heheheh..

ur my hero!! cewahhh~

DIK AN said...

Links...nasib baik i berani. U jangan risau, kalau dia datang kacau u lagi, i lari dulu...

kueh bakar said...

tetido 2 hari....

vidadarisakura said...

kubur blakang rumah ko lagi bikin takut si-al.


haha

paiseh said...

dh duk ujung kaki tu, lu hulur laa terajang sekopi. kata ganas..

hahahhaa..!!

kay said...

pergh...ok la..bangun2 je sempat sikat rambut..

Kejora Yg Malap said...

wawawwawawa...lain kali kalo keje ari ahad bwk bodyguard..hehehe

[ske] [tdo] [siang] said...

mahu tido basoh kaki dolu

hak3

F A R Y N said...

lenkali baca doa tido...ahahah

Fadh said...

alaah tue hanya mainan perasaan ko jer sbb nak monteng kerja he he he

mamma mia! said...

fuyoo kne himpit pn blh lek lg.. dah bese ek?? salut ar.. hehe

mrblind said...

dalam surau pun ada hantu ke?bahaya betul..hahaha

Dato Paduka Masri said...

cakap ko berani....

Danielle_Corleone said...

ya ya. ini seram. ya. seram.

jinggo said...

laaa...
pasai apa tak mintak nombor kat dia...
mana la tau kalau dia bagi baguih punya nombor......



tak pa kalau dia mai lepas ni... mintak saja nombor kat dia tauu....

Pok Li said...

Itulah hantu siang :)

Hidemichi said...

Hajime kata yg jd kat ko tu 'sleeping paralyze'...

eh, hajime lama x nmpk!?

Tinie said...

wakakakaka
dlm surau pun ada tutt ker??
seram wei..

k.e.r.i. said...

apsal ko tak cakap kat dia.
"kau kacau aku, ada aku kesah?"

hahaha

TsUjUn said...

lain kali panggil aku..
aku kan casper..
=)

BudAk hijAu said...

dik an
~xpew2..i lari 1st..u lari 2nd..hehehe.

kueh bakar
~aku tertdo 4hari.

vivi
~kubur blkg umh aku 2 best kot!

paiseh
~dh terajang..dia wat xtau ja..cis!!

kay
~penampilan 2 penting..hahahaha..

kejora
~hahahhaaha...ade pulak yg nk teman aku..

ske tdo siang
~haaa...ko jgn ske sngt tdo siang..hehehhe..

BudAk hijAu said...

parin
~aku bca doa mkn skali lain kali..wakakaka..

Fadh
~hahhaha...aku pown syak cm 2 la..

mamma mia
~hahahhaa....well!!ceh.

mrblind
~2la..pelik aku..

dato
~mmg brani.aku relex jew...die yg menggelabah tetek..hahaha.

danielle
~sangat seram kn...?hahahha..

BudAk hijAu said...

jinggo
~dh mintak..dia xdngr kot.

pok li
~hantu siang..??kui3..

hidemichi
~yes!!aku tau...tapi b4 nie aku xpnh nmpk..kali ni die tnjuk mka...adeh!!

tini
~2laaa...sengal kn...??

keri
~hahahhaha....dngr pulak die klu aku ckp!!

sultan said...

bior betik... kalo aku dah lama terkencing dalam seluar...

patungcendana said...

re: memang dem kan?

takut2 pun tetap ayu...caya lah...:-)

UXOP said...

Tido tak basuh kaki kot..huhuu..
Selalu kat surau/masjid ada jin islam yg dok kat sana..len kali hati2...jgn tegur..

BudAk hijAu said...

sultan
~mmg betik pown!!

patungcendana
~ayu...?owh no no no..hehehhe..

uxop
~2la..mmg syak jin islam pown...

oranglidi said...

dah2.. wa tetap nak tido kat opiz seblum masuk waktu.. lain kali tidur saje dalam ofice

ok?

http://cakapwa.blogspot.com/

A a D i I ? said...

heee...aku pulak yg naik seram bace citer ko ni. berani btol ko ekk.. kalo aku da lama pengsan kot. mau pengsan 2-3 hari baru sedar.. hehe.. =)

paanjahat said...

la.. ko smbahyang ker? bkn ko piyed ker? tu pasal liz jadian tu dtg. haha2..