CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, February 2, 2009

jemaah jom!

jom projek.

jom ar bergathring beramai-ramai wahai bloggers semua.ada brani ke beb?ada bran turun ar 8mac nanti.aku tnggu.

ada gaya nak ajak gaduh tak?hahahahaha.aku tak berapa pandai la nak buat ayat-ayat mengayat nie.maap lah.hek3.

projek rumah anak yatim.hasil nukilan one love aka kak nurul.dan sekarang dato paduka masri.aku kurang pasti nie sama kew tak dengan kak nurul punyer.tapi tak pew.nak buat baik.mana-mana pown boleh.aku support jew.i on jew ok.kalau tak sama pon tak de hal,nanti kak nurul buat,join lagi.ada aku kisah?hehehehhe..

projek ni atas usaha bersama bloggers.dato paduka masri,razor,dan beberapa orang lagi.aku tolong support apa yang patut ja.yela kan,confrence kat ym jew.apa la yang aku dapat buat.then masa dato ngan razor pegi rumah anak yatim nak wat survey pown aku tak dapat ikot.ada hal.insyallah 8mac nanti aku join.

so,sapew-sapew yang berminat nak join jom lah kita sama-sama ber-gathring di rumah anak yatim nanti.dapat jugak kenal-kenal dengan korang secara realiti.asik jumpa di alam maya jew kan.apa barang.ada brani?hak3..

tapi gath nie tak de la BBQ tepi pantai kew ape2 yang seangkatan dengannya..takde2.tunggu.len kali ok.nie aku nak buat baik dulu.hehehehe.tapi lepas tu kita nak berlepakking kenal-kenal,tak de hal kot.klu nak yang macam tu.

bagi yang jauh-jauh tu.meh turun kl meh.ala,sekali sekali nak bergathering.meh meh..sile...sile...tapi if tak boleh tu takpe.bukan paksaan pown.hehehehe.sj nak meramaikan majlis.ahaks!

jom-jom join.aku ajak ni.ajak betul-betul.bukan ajak-ajak ayam tau.sile-sile.buat macam rumah sendiri.hehehehehe.

info bleh klik kat entri razor dan dato paduka masri.

rumah bakti penyayang nur iman
no1, jalan bakubang,
taman setapak,
53100 kuala lumpur
4022 2404
ustazah sharimah ali 019 251 9082


aku pown anak yatim jugak.ayah aku takde mase aku umur 4 tahun.ok2.dah.cukup setakat itu.kang korang suma meraung baca entri aku nie.hahahaha.


p/s~tajuk ade kena mengena ngan entri kn,kn,kn?aku dah nak insaf barangkali.
.

sekian.

52 komen:

razor said...

ayah ko dah takde since ko 4 tahun?


nah, ambik tisu ni..

sobsobsob..

kalau ko berjaya buat orang nak datang lebih dari 20 orang, aku belanja ko makan 3 kali, dato bayar!

set!

ABANG AN-DY said...

I rasa I pergi.

BudAk hijAu said...

razor
~aku semangat dah ko ckp nk blnja makan.bila bca dato byr,lagi semangat..keh3...

ABANG AN-DY
~lalinks,u wajib pegi ok!!! :D

ABANG AN-DY said...

U dekat mana ni yang? Tak tido lagi? Besok mc ke?

razor said...

kalau online lg masa ni an dy, dia keje la tu...

keje jadi burung hantu


wakakaka

ab geldofg said...

jom

kueh bakar said...

selamat bekebajikan

i love me said...

jum pegi.

tepung-gomak said...

cambest

vidadarisakura said...

selamat berenjoy kamu!~

BudAk hijAu said...

ABANG AN-DY
~i tiap2 ari mc lalinks..

razor
~ko nie...dok diam2!!lalalala.

ab geldofg
~tuan ab,kamu mmg wajb kn..?hehehehe.

kueh bakar
~selamat jew.tq2..heheheh..

i love me
~lets go bebeh..

tepung-gomak
~semoga best!!heheheheh..

vidadarisakura
~kamu pown.sb kamu wajib joi kn..?heehehehe,,

ab geldofg said...

kalau hkum nya wajib.....kira bdosalah ye...klau aku tk gi?...:(

BudAk hijAu said...

tuan ab
~hehehehehe...yer.10 markah!

ab geldofg said...

10 per brapa tu

vidadarisakura said...

ai segan~

lalaalala

2ndCyllinder said...

i will follow youuuuuu...

Pettoo said...

Menarik...kalu tiada aral melintang..gua sampai..

madbosco said...

salam... terkedu seketika bila baca n3 hang nie, hijau ka itu... kuning or merah ?

jmti tu kat umah aku laaa... dulu kat sana kaa ?

lanie katak makin famouslaa, smua pakat nak melompat...

mrblind said...

erk..gua pergi..erk..macam jauh je..camne aa..tengok la dulu camne..kem salam kat diaorang erk..gua support 100% projek ni.

kay said...

boleh tahan gak ko ni dari segi membuat amal..ingatkan lagho je..ke baru nak berubah..bagus..Alhamdulillah..hehehe

Iyer!! Aku Wanita Itu said...

..nak gi..

..apa yang perlu dibawa?..

..heee..

F A R Y N said...

sila goda aku dgn segera untuk aku pergi ke situ..hahaha

Dato Paduka Masri said...

hehehehehehehe.....

nurdaniella said...

salam, kita serupa la.. akak pong anak yatim gak nih..

arfahadnan said...

insya-Allah..
aku join gak...

apisz said...

camne nak ikut ni???

Hidemichimomotani said...

Semuga aktiviti ini menginsafkan budak hijau....amin!(hehe)

BudAk hijAu said...

kepada semua yg nak join..nt seminggu b4 pegi..aku,dato n razor akn infrm balik...klu yg xtau kt mne tmpt 2..kite jmpe kt mne2..n konvoi ramai2...klu yg tau...bleh pegi trs jew..

sapew2 yg nk wt derma...bleh bankin kt acc dato paduka masri.sile ke blog beliau..

maseh suma.... :D

jinggo said...
This comment has been removed by the author.
jinggo said...

huhu...
tak leh ikut...

baru balik dari kl ari minggu ari tu.....

14 ari bulan ni aku nak p sana lagi antaq mak aku....

untuk minggu ni mintak maaf la mak cik ijau.....

tapi insyallah kalau la ditakdirkan sy ada kat sana pada masa tu...
siapa perlu sy hubungi untuk ke sana...


lain kali insyallah.....

semoga berjaya dapat makan free tuk 3 hari tu.....
hahahahah......

jinggo_apit@yahoo.com

Fadh said...

insyallah jika diizinkan...

mugiwara said...

harap2 prog ni wat kau...eh? kita (kalau aku pegi..) jadi insaf...huhu~

paiseh said...

gua pun anak yatim gak nih.. lu takmo buat pogram??

CIVIC Power said...

Sampaikan salam buat anak2 yatim.
Raikan mereka ye..
Teman ada program KB kat sini.

sultan said...

8 mac clash ngan aku nye exam la plak. ape2 pun murni betol hati korang...

~PakKaramu~ said...

Salam ziarah

LotsOfLove-Pearls said...

Best!

memang xtvt berperikemanusiaan..

segan pulak akue..
huhu..

aKu..DiA...kAmU said...

ajak-ajak ayam??? ayam datang ker klu ajak?? ker ayam2 ajak datang?? ish..aper aku cakap ni??? kui..kui..kui..

one love said...

free, akak join!

BudAk hijAu said...

kak nurul...i lap u lah..

muaaaaaah3....

yang lain2 pown...thanx sb menyokong....muaah jugak!!

@t00neY r00neY® said...

insyaAllah beb..lu roger jer la same gua..
gua kn pemalu...

vidadarisakura said...

dak ijau ko tolong buat iklan sekali tuk aku..
sepa maw ngorat aku sila bawa n ambik aku dshahalam masa tu..
haha
kompom aku pegi.
hee

k.e.r.i. said...

ingatkan ajak semayang jemaah.

jauh nau nak turun kl.

puchong - kl jauh ke huh??

kueh bakar said...

oklah nanti aku join...
hes hes hess

eliza said...

selamat beramal..hehe

fazemy said...

Bln 12 haritu Gm forum baru buat gathering unt rmh anak yatim ni lah. Kitorg bg kelengkapan brg skolah.

Tp kan..bkn nk ckp la. Nnti korg arrange btol2 la dgn pengurusan dia. Cam tak friendly sgt la diorg tu. Kita nak menderma. dia sombong. Akibat tiada kerjasama dr pihak pengurusan umh anak yatim tu kan..kitorg dh tersalah beli baju2 skolah. Pastu dah la dtg hntr anak2 yatim tu lmbt..dh dtg tgk dari jauh je. Bkn nk jmpa pengurusan kami. Anak2 yatim tu dtg makan..ambik hadiah..tgk persembahan artis nasyid then balik. tak semapt nk bermesra dgn diorg pun.

Yer..ini rumah anak yatim yg sama. Tolongla bantu diorg. Kesian tgk anak2 tersebut.

fazemy said...

Btw korang nak buat kat mana ni?Ke dtg rumah anak yatim ni?

fazemy said...

http://gerbangmaya.17.forumer.com

link forum tu.

BudAk hijAu said...

fazemy
~sory,lmbt..aku bz..adeh.

rumah ank yatim 2 kn aku ade link 2..ko try tngk..ktorg nk pegi c2...

violet said...

salam ziarah.

sy tumpang rasa bangga dgn program cam ni. sy nak sgt join tp tak dpt. sbb blk kpg. hrp2 dpt join xtvt cm ni dimasa2 dpn.

tahniah. Allah bless you all.

Dani Izwan zainol said...

akum brader..tumpang tanya..aku dah berminat nih..cuma kena tgk 8hb tu cmane nnt..btw, dekat mane aku boleh dapat tentatif majlis ni? maksudnya ape program yg buat hari tu

jude said...

semoga korang dpt menyempurnakan projek ni dgn jayanya..ehehe..nak ikut tp tak free pulak.. :)