CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, December 1, 2008

Kerana Gempa Bumi Aku Tak Raya!!!

Aku buat pertama kalinya dalam sejarah hidup aku yang dah dekat 22tahun nie,aku tak dapat balik raya.Aku tak dapat cuti,sebab raya posa aritu aku dh bantai cuti lama nak mati.Rasa nak meraung dah nie,tapi aku kan kuat tambah pulak perasaan aku yang tak berapa nak ada nie,so aku buat2 tak tau jew.Tak pew lah,nak buat macam mana,dah kena kerja.Berkhidmat untuk negara ok!Korang mesti pelikkan,kerja apa time2 raya nie.Opiz yang aku dok keja sekarang nie,bukan kata tak cuti sbtu ahad,raya,krismas,sambutlah perayaan apa pown,mahupown kemangkatan sultan ka agong ka,tetap tak cuti.24jam sehari,7hari seminggu ok!Wah,begitu penting neh!!f***.Cuba teka perkejaan apakah yang
aku sedang buat sekarang..Teka2,kalau terer!!

Polis?Bomba?Nurse?

Oh!tidak sama sekali...

Aku sekarang berada di Jabatam Meteorologi Malaysia,dulu2 disebut jabatan kaji cuaca.Dan aku berada di bahagian gempa bumi dan tsunami.Huh!!Aku bukan lah kakitangan kerajaan mahupown kepala,siku,lutut.Bukan.Tapi aku di bahagian badan.Badan berkanun sebab aku bukan staf meteorologi,bukan!Tidak!Aku kerja dengan company lain,tp buat system tsunami untuk kerajaan.Sebab itulah aku tercampak kat cini.Tak pew lah.Malas aku nak cerita.Lain kali pown tak payah aku ingat.

Kawan2,sedara2 aku selalu tanya,"hang keja apa neh sampai sabtu ahad pown tak cuti,raya pown tak cuti jugak."

"Hampa ingat gempa bumi cuti jugak sabtu ahad,tak pown hampa ingat gempa bumi time opiz hours ja?" begitulah jawapan aku.Ikhlas ok.

Dan berbalik kepada persoalan aku tak balik cuti raya nanti.Macam mana keadaan aku nak raya kat opiz neh.Sumpah sedih punya.Geng2 opiz nie mesti mai pakai baju raya,klu pakai sempoi2 macam aku nie ok la jugak,tak la rasa sangat kn,kn,kn,kn...?

Raya kat kedah meriah ok walaupown raya haji!!!Kalau ada yang cakap tak,aku nak cakap family aku tetap sambut dengan meriah!!!Tidaaaaaaaak...

Macam mana nie...?

Ada Aku Kisah?

Tobat kisah!!!

14 komen:

lindosh said...

kampung kat kedah ka? celah mana?

John Doe said...

hoi..apekes?
balik je lah..
pg mati la sama itu kelija

kotak-katik said...

kau mmg mantap.

kalau aku jadi bos kau, aku lantik kau sebagai pekerja terikhlas dlm mbuat kerja.

sila rekomen aku kepada bos kau spy aku boleh gulingkan dia.

datuk seri said...

kerja kat tujuh sebelas pun x leh cuti...

bokbon said...

sabar, nama pun kerja. hehe..tapi sampai raya tak balik.haih..

oh btw, izinkan gua link blog ya.

Pettoo said...

Raya haji ada korban..kiranya hg nie berkorban la...ala..baru tahun nie hg xblk...hg blk raya krismas la..hahaha.

***pakat ramai2 semelih lembu kt tempat keja hg tu.

zamrie said...

kedah dok tang mana? hehehehe patut budak hijau hehehe kalau toreh mesti darah pun kuning niii hahahaha

saya ada kat pantai merdeka depan tanjung dawai sekarang 02122008

BudAk hijAu said...

lindosh~celeh bedah!bgeee...aloq staq lor..

john doe~pegi mati itu kelija ka aku yg mati ngn bos aku...?uwaaaa..

kotak-katik~mekasih!bg resume,skrg jgk aku rekomen kn ko.lalalal..

datuk seri~tujuh sebelas...???7eleven??kikikiki...puas aku pikiaq tujuh sebelas pagi2 neh...hahahhaha..

bokbon~ku izinkn..sila2..

petto~aku nak sembelih bos aku bleh kowt no!

zamrie~awat drh cek kunin plak?hijau arrr....aloq staq ma!

Ahmad Azrin Aziz said...

'ada aku kisah'
hahahah..
kelaka lah lu nih.. :)

one love said...

heheheh... gempa bumi mana cuti! betul ya amat :)

sbb kau mpunyai pekerjaan yang aku kira sangat mulia, aku salute kau!
walau kau tak dapat beraya, aku harap kau bahagia jugak...
(sambil aku menulis nie, aku pasang lagu dendang perantau - tan sri p ramlee) kih kih kih

ala beb, tak balik raya je ha... :p

razor said...

dam dam dum bunyi mercun
kanak2 datang berduyun2
mintak mak kuih sepotong bla bla bla

amacam? ada feel raya tak?

haha kasi panaz...

ilek la beb. ko tsunami kan ofis ko tu ngan air mata ko tu. sure masuk biter punya. hehe

epal said...

hahahahah rupanya...heheheh xpala kan keja mu tu berfaedah n penting heheheh

BudAk hijAu said...

Ahmad Azrin Aziz~kelakar...?ada aku kisah...?ngeeeh3..

One Love~maceh sb bg kata2 sokongan dan dokongan,dan part dentang perantau paling memberangsangkan!!!

Razor~kau mmg bikin panaz,dan la aku bca komen kau di pagi raya!!huhuhu..

epal~tangunggjawab!!!terpaksa..

selamat hari raya korban!

Dato Paduka Masri said...

awas.... tanggang moden.... hahahahahahaha....