CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, December 9, 2008

penampar tudung periuk!

pangggggg!
demikianlah ejaan bunyi untuk menggambarkan efek orang kena penampar.si mangkuk manalah yang memulakan ejaan macam 2,sememangnya aku tak tau,dan semestinya aku malas nak ambik tau.

tapi,cuba kamu tampar pipi sesiapa,mahupon pipi kamu sendiri.adakah bunyinya 'panggggg' macam itu?di jamin tidak.lainlah kalau tampar guna tudung periuk!wtf!!

moralnya,jangan pecaya sangat dengan sebarang bentuk ejaan.

ok2,sudah2.cukuplah merewang setakat itu.

sebetulnya aku sangat marah saat ini.dari pagi tadi,lepas ada gempa bumi yg agak2 besar 2,gempa susulan tak henti2,membuatkan aku sangat bz.maklumlah,bos dok ade.oleh yang demikian jugak,aku lambat lunch.perut aku dari kul 1 dah rancak dok menyanyi lagu rock yang telah di dangdutkan.sile bayangkan!!dan kul 4 aku turun,pegi amcorp mall.sorang2 ok!tak de kawan,ade sapew2 nak temankan pasni..?aku pegi kat kedai uncle chili.then oder nasik goreng seafood ngan air tembikai.tak lama sangat tunggu,maybe tukang masak 2 tau kowt yang aku sudah sangat lapar.nampak menarik!!aku makan.korang cuba teka,rasa ape..?rasa sayang lagi sedap kowt!tak pedas langsung.dah la aku specis yang tak boleh makan kalau tak pedas.punya la sakit ati.aku blah.bayar ok!

die tak tau kew yang aku sangat lapar saat itu,dan sangat memerlukan makanan masuk ke perut aku.tidakkah die tahu?kenapa buat aku macam ni?tah2 die tau kowt aku suka makan pedas,sb 2 die masak tak pedas!tapi,ade kepentingan dan keuntungankah die buat macam tu?sampai saat ini aku masih lagi menanggung kelaparan.sungguh aku lapar!

dan kaitan bunyi 'panggg' di atas tadi,aku gambarkan kalau kalau aku berpeluang tampar tukang masak yang masak makanan aku yang tak pedas itu dengan tudung periuk.

Salam.

10 komen:

~mademoiselle hana~ said...

kalau bunyi penampar tu 'kecepekk' leh trime x?hehe..=p

Dato Paduka Masri said...

xpedas..... huh.... pegi la taruh cili api.... n suggestion aku tuk penampar ialah pekk.......

acceptable ke???

ryurisora said...

kalau tak pedas memang takde selera nak makan. aku sanggup tumbok cili api taruk kicap jadi sambal.huhu.

bunyi panampar tu: pelemmmpanggggg!!!

zamrie said...

pakkkkk!!
ini pulak ejaan bunyi orang kena sepak hehehehe munkin belah belah utara jer kot?

nak kena sepak niii heheheh

razor said...

suka makan pedas?

alamak sama dengan la kita.

ada persamaan la. tapi bab nak tampar orang tu x sama la.

saya main santau2 je. nak santau? sekarang ni santau hantar sms je. hehe

one love said...

penampar gempa bumi!

kena pedas yer? wuish... dasat betul minah hijau nih! hehehehe :p

C.E.@ said...

kenapa tak hayun je sebijik?

Sabar,sabar..

Ahmad Azrin Aziz said...

lu penah tak kene penampar kapit..?

kotak-katik said...

hahahaha.

bile anda lapar, anda menjadi beruang.


pang!! (Oh aku pula ditampar.)

BudAk hijAu said...

hana~kecepek..?len macam jew..haih~

dato paduka masri~pasni klu aku p makan,kena bawak bekal cili ah!!wakakakak...pekk??yeke bunyi cm 2...cuba tampar tengok..

ryurisora~pelempang...??lagi xleh pakai klu 'panggg' pown aku xtima..wakakakak..

zamrie~sah nak kena sepak neh!!!

razor~sama tapi xserupa..antaq mai santau 1...bungkus ya bang!!

one love~gempa bumi jangan sebut sis..klu malas nak keja nie..kikiki.

C.E.@~ingat mmg nak jew hayun,seb bek ku penyabar!!wah~

ahmad azrin aziz~penampar kapit?sumpah xpenah...demo tengok!!

kotak-katik~bila beruang lapar,beruang jadi aku!!kui3..