CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, December 19, 2008

kalau terer,jawab teka-teki neh...

Hari itu,dikala gua tengah penin nak menghadapi game tenis under MOSTI,tengah penin dok cari orang praktis ngn gua,sebab esoknya dah game.adik gua budak nurse 2 boleh msg gua.

dia cakap "sis,adik ada teka teki nie."

gua tny "apa..?"

then dia rply..."kenapa siput babi jalan lambat."

aku sangat yakin ada orang dah tau jawapan,dan ada orang yang sememangnya dah penah dengar teka-teki ini...tapi ketahuilah wahai korang semua,aku tak dapat jawab soklan bangang nie.haih!!


korang cuba jawab sat kenapa...


sila2,pikir dulu sebelum jawab.

semoga berjaya!

13 komen:

bokbon said...

sebab dia konpius, dia tu siput ke babi, ha..

oleh kerana itu, meh belanja gua kfc.

LotsOfLove said...

hakhak..
aku jugak kategori xdpt jwb soalan bangang.. huhu..

one love said...

hahaha!
jawapan bokbon dah betul dah!

so, penyokong tambahan ada dapat hadiah tak?

hehehe

ryurisora said...

sebab dia xde kaki. xpun dia pemalu.

mrblind said...

adui..pagi-pagi lu dah buat gua pening..

razor said...

aku rasa bokbon jawap tu tak tepat. jgn belanja dia ngan cik wan tu kfc..

aku rasa keliru dia tu siput ke babi..

hmm...

lain kan jawapan dia kan?

ok, kfc snack plate spicy. hantar rumah okeh!

p/s: kalau boleh post, komen kat sini je yg aku boleh..eksperimen lagi!

F A R Y N said...

takde hadiah mkn malam bersama jejaka kacak ke?kalau ada aku mau jawab..

yg pasti jejaka itu bkn incik zul ataupun abg bokbon...mahupun jejaka berbulu dada lebat.aku reject.haha

gerektua said...

siput babi lambat sebab binatang lain cepat... Hmm arrgh migrain...

zamrie said...

sebab siput babi berjalan lambat kerana dia tidak tergesa gesa untuk kemana mana.

berjalan ia lambat berlari dia laju... tak begitu?

BudAk hijAu said...

wah~setelah sekian lame aku biarkan teka teki ini...rami yg bg respon!!mekasih yer...t saye buat kenduri arwah ok!!makan free.. :P

bokbon~lu mmg terer beb..wa xter pk lngsng!keh3..

lostoflove~ade jgk aku geng kn,kn,kn..?kikikiki..

one love~tukang sokong dapat ucapan terima kasih jerk!!hehehe..

ryurisora~aku rase sb die pemalu la!!

mrblind~ko pagi bru penin,aku dr mlm tau x!!haih~

razor~yes!!jawapan ko mmg lain sngt!!aku pown rase jawapan ko yg paling tepat!!keh3..xde tmpt lain kew nk wt eksperiment??haih~

rafyn~makan bersama jejaka kacak..?awek cun mau..?sy la tuh!!kui3..

zambri~aku dok memikir lg ape ko cakap tuh!!lu buat gua penin beb!hahahah..

SUXX said...

aku dah tulis pasal ni.

jinggo said...

siput babi jalan lambat sebap si siput babi tu tak boleh berjalan laju.....

war har har har har.......

kotak-katik said...

siput babi tu jln lmbt sebab setiap tapak die asik nak samak je.

errr

kalau jwapn salah dpt makan mekdi kan?