CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, December 25, 2008

sorang lagi geng 'gegeh gurlz' nak kawen...

Selamat Pengantin Baru 'Ain Best'...

27/12/08,iaitu hari sabtu.dari tarikh berkenaan lagi 48jam cukup untuk membuatkan aku cukup umur.im still young ok!pada tarikh keramat itulah,kawan aku,merangkap rumet aku selama 3 tahun semasa kami sama-sama menuntut ilmu di perantauan.rantau mana?rantau panjang kah..?tidak..rantau pendek barangkali.mungkin.dia akan melangsungkan perkahwinan untuk pertama kali dalam hidupnya.memang la kan,bila masa pulak dia kawen sebelum ni.ok2.husband die ni,aku sebut husband la,sebab diorg dah akad nikah dah pown.die baru je kenal 2 bulan,kat tempat keje die.pak we die yang die dok bercinta sakan dulu,pegi mana tah.jodoh kan..?so,aku tak payahlah risau tak kawen kot.heh!

kawan aku nie nama die ain.ain best!yeaaah..ktorg dulu ada nama gelaran masing-masing.mula-mula geng kita orang nie 4orang.'yan slumber','ain best','kechik comei' dan 'bebeh'.sem 3 'miedah lawa' pulak join the team.dan,kami di namakan 'gegeh gurlz'!!wawawa.comelkan kami.dan kamilah yang selalu buat kacau dalam hostel.huh!tak suka ngan warden.masa sem 1,aku bukanlah rumet ngn ain pown.rumet aku orang lain.sedikit skema!dan buktinya die jadi ketua blok mase sem 5.betulkan?so,paham-paham sendiri ok.aku selalu la dok melepak bilik ain.bukan aku sorang.makhluk-makhluk lagi 3 orang 2 pown join.bilik aku 2 tempat tukar baju jew kot.2 pown kadang2.dalam almari ain macam banyak jew baju aku time 2.ada aku kisah?huh!

bilik ain macam port ar,tempat makan,tengok movie,melalak,lepas geram,main game,mengumpat(pompuan kot!),belasah junior,eh,belom2..time 2 aku junior lagi.belasah junior sem 3 kot.kat situ la kami mem-plan segala macam.plan macam mana nak dapat 4 flat ok!haih.plan macam mana nak fly,nak overnite,nak segala nak lah...haih.sumpah windu gilew time 2!!huhuhu.

tapi sekarang suma dah tinggal kenangan(dah start ayat poyo dah.maap lah yer).biarlah suma kenangan 2 menjadi sejarah dalam hidup kita ok.jangan kita lupa kan sesama sendiri walaupown suma dah ada family,kerjaya,dan tangjungjawab.hope kita suma still contact ok.cayalah!!

bebeh dah nak dapat baby kot.masa study dulu,tak penah langsung cakap pasal kawen.tapi die kawen paling awal.ain.die cakap die tak nak kawen awal,nak jaga adik-adik dulu.anak sulung la katakan.see,sapa yang kawen dulu?tak suka,tak suka.kechik sambung study,miedah dah keja kat penang.jaga penang nampak!aku tercampak kat KL.lepas ain sapa weh?jangan kata aku ok.sekeh kang.menghina namanya 2.

cukup takat ni,aku kat opiz kot.

entri akan datang aku akan cerita kan riwayat 'gegeh gurlz'....

sehingga bertemu lagi.renung-renungkan,dan selamat beramal.

ada aku kisah?

tak kisah kot!

12 komen:

hajime said...

ni bile nak kawin ni?
=op
err...
cam kenal la tmpat keje tu...
atsb?
mmd?
skrin byk2 tu...
hmm...
nape tak pernah nampak dulu ek?

BudAk hijAu said...

soklan 2 boleh mndatangkan bulan betul..hahahha..

hah??tau kew...?kje kat mne...?sy budak baru lah.. :D

hajime said...

oh!
budak baru...
keje kat atsb ke mmd ek?
aku bekas pekerja techsense!
kenal shafrizal?
n namran (ex atsb)?
tu sume rakan sekerje dahulu...
diorang selalu gi mmd...
aku handle projek klia dolu2...
skang dah tuko keje!

Anasir said...

ko tak yah gatal nak kawen2 lagi..

belajar niat mandi wajib tu biar betul dulu..

:P

madbosco said...

salam... nie nak tanya skit, midah lawa tu gheja kat penang kaa ? gheja kat mana, habaq mai sat...

diktator hatiku said...

aih..kata dah cukup umo..bleh la kawen...:D

alif-mikail said...

panjangnye entry ..
ber-ela2..

hajime..

semua orang aok kenal ek? pelik betul koi!

razor said...

wei...apesal susah sgt nak komen ni ha?

haih...

aku cuma nak tanya satu je...

gegeh gurlz tu merujuk pada perempuan2 yang terhegeh2 kan?

lalalalalala

hajime said...

alif-mikail:
erk!
mane ade sume...
(cam blog aku lak)

BudAk hijAu said...

hajime~owh...aku xkenal..hehehe..aku skrg hndle projek kt MMD r...huhuhu..

anasir~alah,kamu telah kntoikan sy..adeh!

madbosco~die gheja kat komtar kot!hehehe..awatnya..?

diktator hatiku~umuq ckp dh.calon xdak..sob..sob...~sile sedih!

alif-mikail~panjang ka..?nie baru separuh la.. :P

razor~nie bleh mndatangkn bulan aku nie...haih~

hajime~cis kau!nak kongsi blog ngn aku kah..?huahuahua..

~mademoiselle hana~ said...

bile aku leh mkn nasi minyak?

ryurisora said...

nape bnyak blog citer pasal kawen ek?

ko bila lak nak kawen? bolh aku kasi hadiah lesung batu. keh3