CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, March 11, 2009

apakah #2?

apakah # 1 cari sendiri...

adakah dunia blog semakin sunyi dan membuktikan bahawa blog adalah satu trend terbukti.ataupown hanya aku jew yang rase macam tu.sebab aku agak bizi.sebenarya bukan lah bizi sangat cuma takde mase nak membaca blog,tambah la nak menulis.memang
takde la kan.

dila ngan lyss dah selamat pindah.rumah korang best weh.sejuk.bajet-bajet korang tak banyak dosa ar..?ceh.

k.program anak yatim tu pown dah berjaya.aku nak ucapkan jutaan(kalau tak cukup,pilih la sendiri bp milion nak ok) terima kasih bagi pihak rumah anak yatim atas sumbangn yang korang semua berikan.dan terima kasih jugak kepada bloggers yang hadir pada hari tu.

maybe program macam ni patut di adakan selalu kot.just derma kan barang-barang keperluan or pergi ke sana untuk buat gotong royong.rumah tu macam tak terurus sangat sebeb tak cukup orang nak jaga budak-budak dan rumah tu.keadaan dalam rumah sangat teruk.maksud aku berselerak la.baju-baju bersepah.budak-budak ni macam takde disiplin.maybe sebab takde orang yang selalu pantau diorang kot.yang ade pown sorang je.nak jage 70orang.haih.

yang paling buat aku sebak dan tak terkata.pagi tu aku nampk budak-budak ni makan nasik goreng dalam talam.means,1 talam besar di kongsi ramai-ramai.hmmm...apekah maksudnya...???



gambar-gambar pada hari berkenaan ade dalam entri di bawah.nilai lah sendiri.bukan nilai aku buat keja ok.keadaan rumah anak yatim tu.

lagi bace di sini.sini.

ok.

sekian.

23 komen:

Dato Paduka Masri said...

ko ckp nak tulis panjang lebar... he....

Hidemichimomotani said...

makan dalam talam ni perkara biasa, kalau tak silap aku salah satu sunah juga. Kekadang kenduri kahwin belah utara (aku tak pasti dgn belah lain) tetamu makan dalam talam. Sedap pulak tu!(refer satu kenduri kat Pendang)
Surau kat taman aku kalau ada moreh nasik, confirm makan dalam talam. Muhibbah beb!

BudAk hijAu said...

dato
~panjang kang org muak lak nak bace.dah la aku failed bab2 buat karangan nie..hahahha..

BudAk hijAu said...

Hidemichimomotani
~hmmm...aku tau 2...tapi 2 kdg2 beb..kdg2 yang bile kite wat kite rase best.tapi nie setiap hari ok.nasik goreng je.bkn ade lauk ke ape.mungkin 2 care nak eratkn taili silarurrahim.tapi klu ko ade mase 2.sure ko sebak jgk tengok.hmmm..

kay said...

kadang aku kat rumah pun makan dalam talam..masa matrik,time buka pose pun makan dalam talam gak..so sorry tak dapat join korg..

patungcendana said...

aku memang sensitif bab anak2 yatim ni...:-(

eh...cepat la balas puisi...aku nak letak dalam blog ni...:-)

zeela lalala said...

oh sgt bagus ok! semoga apa yg kau buat ini mendapat keberkatan.

mrblind said...

sunnah nabi tu makan nasi dalam talam..

ab geldofg said...

meriah..baguslah

DIK AN said...

I sebak. I xnak anak-anak I jadi macam tu...mari sebarkan kasih sayang!!

Kurt Kuden said...

makan dalam talam!! waaaaa tu mmg zmn skolah je ade mende tuuu.. tu pon bile ade program usroh.. nostalgia nostalgia...
bes tgk gambo2 korang..

apisz said...

aku nak join lain kali =(

paiseh said...

gua tengah cari apakah #1 ni. mana lu sorok aa??

bokbon said...

sepi sebab masin-masing bizi ni..

BudAk hijAu said...

kay
~xpew..myb next time.

patungcendana
~aku pown..huhuhu..puisi...?xdpt ilham lagi la..hehehe.

zeela
~insyallah.

mrblind
~hmmm..pasni aku kkn nasik dlm talam jugak lah.

tuan ab
~alhamdulillah.berjaya.

dik an
~mari berkash syg..hehehhehe..

kurt kuden
~mmg nostalgia beb.

apisz
~wajib join ok next time.

paiseh
~ade..lu cri betul2..

bokbon
~2la..suma bz!!haih..

iyan said...

Tuhan memberkati anda semua...

ryurisora said...

blog 1 trend? hm..aku pun makin malas, tp aku suke baca lagi, tp malas komen kekadang tu.huhu

@t00neY r00neY® said...

sunyi dunia blog?
blogger da mcm cendawan tumbuh selepas ujan da nih..hihi

apisz said...

wajib ek? hee...ok!

jinggo said...

dalam talam tu mungkin senang sebap ramai kot........

razor said...

haha..

matching la pulak dengan tong gas..

kurenggg

next time kita buat lagi. err maksud aku projek makan cendol pulut tu ha...
haha

mesti ramai nak join.. keskes

vidadarisakura said...

yan...



hee

NaD said...

aku baru siap post entri weh...
sangap..
lembab gile tenet..
sial...
hurm...
ok2...
maaf2..
tak spatutnya type ini di sini....
tapi..
aku pedulik ape...
huh...
hheheheh..

p/s :
emosi tak stabil nieh...
harap maklum