CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, November 17, 2008

Zaman Kegemilangan

Sekarang~
Aku sangat bizi dengan sukan antara agensi2 bawah MOSTI!Saja buat2 bizi.MOSTI adalah Minister of Science,Technology and Innovation.Harap maklum.Aku dh menang game batu seremban ok last week!Tengok kening r!Nasi baik dam haji untuk lelaki jerk,klu x dah tentu aku menang juga!Wakakaka.Tadi aku sokong diorng main bolink,kenapa aku xmain?Sebab aku sangat terer!Huh~Next week badminton,then after that netball.Wah,nampak macam sangat aktifkan?Akulah yang akan pelingkup team babminton ngn netball 2 nt.Pecayalah!

Ok2,aku masih lagi di alam zaman ku study.Ni zaman aku study kat JMTI dulu.Masa aKu mula2 masuk dulu,aKu bertekad akan study bersungguh2.Akan mendapatkn pointer 4.0 ok!Akan menggharumkan nama kampung ku!!Ya,aku tekad mahu berubah!Yaaa...Dan aku hampir berjaya!Sila paham maksud hampir itu dengan mendalam.

Zaman study kat JMTi~

1.Aku selalu ponteng kelas.Masuk ambik attendnt jew.Then kuar konon2 p toilet.Pas2 balik tido kat hostel,kadang2 sensorang jew,kadang2 ade pengikut.Aku akan tinggal buku nota aku atas meja sebagai pengganti diri,ok la kn?.Nanti rumet aku akan bawak balik.Heheheheheehe.Rumet aku sangat sporting dan memahami..wakakakakaka.

2.Suma assingment akan di copy n paste dari sinior.Edit ape yang patut jew.2pown bukan aku yang editrumet aku,die tolong wat suma,siap print lagi ok!Aku cuma ambik dan hantar jew.2pown kalau aku rajin.Tapi 2 untuk teori jew ok,kira2 suma aku buat sendiri,sebab kena tulis tangan!huh~Dan rumet aku akan copy jawapan dari aku pulak.lagi pown aku suka sket kira2 dari bendalah yang kena munulis wat esei.Sket jew!Engineering sceince cukup2 makan jew kowt!Aku dan rumet ku sangatlah saling bekerjasama!

3.Parking keta kat tempat parking warden.Mase weekend r,mase warden balik kampung.1st lepas,2ndketa aku kena rantai kat tiang.Punya la aku mengamuk kat pak guard yang rantai keta aku 2,sebab rim calar,B***!!Aku suruh die buka,aku cakap 2 keta staff,tumpang kat c2.Die percaya jew.Pegi mampos la,ada aku kisah?Janji keta aku lepas.3rd,memang kantoi,ahad malam 2 aku lupa nak alih keta,warden balik,keta aku sedap jew bawah bumbung.Keta die kena park kat luar.Dapat la habuan.

4.Setiap kali ade rokol kat hostel,nama aku wajib di panggil,kalau xpanggil pown,mesti disebut.Dari sem 1-6.Memang xbely tahan.Saiko betoi!!Ade jew alasan werden nak panggil name aku.Aku sangat xpaham!Kenapa aku...???

5.Mase sem 3,bilik aku penah kena black list ngan warden.Pertama sebab kembar dan ubah kedudukan katil.Kedua member aku join bilik aku,so jadi 3org.Keempat dalam bilik aku ade 3pc,1laptop,1 radio,5charge fon.kettle,periuk nasik.Menyebabkan floor aku selalu trip.Kalau tiba2 jew gelap floor 3,suma dah tau angkara sapew.Kelima,lampu bilik aku kaler hijau.Keenam,blik aku jadi port untuk "basuh" junior,gosip,tengok CD dan karaoke serta aktiviti yang seumpama dengannya.Ketujuh,bilik aku dipenuhi poster2 avril di dinding.Memang sangat2 wanted!!

6.Mase aku sem 3 jugak aku excident!Patah kaki!Diorg cakap aku rempit.Mana ade,aku naik scooter jerk mase 2.Gilew nak rempit!!Mase aku excident 2 kn,aku dh nampak kaki aku dh bengkang bengkok,dan aku dah yakin patah.Aku kol sinior aku,kol rumet aku n geng2 aku yg mana patut,cakap aku excident,kaki aku patah.Mase 2 ramai dah orang2 yang xdikenali datang,nak tolong,tapi aku xbagi,sebab aku takot,aku xkenal.Ambulans lambat macam siput khinzir!.Diorg boley xcaye.Cib** betul!Ingat orang patah kaki xley nak wat kol kew?Kaki yg patah,bukan tangan.

7.Mase sem 5,aku vote suma member2 aku jadi AJK hostel,so senang hidup aku pas2..hehehehe..Kalau balik lambat,kol jew diorang suruh buka gate hostel,same gak kalau nak kuar pas kul 10.Pak guard aku sogok ngan roti canai.Hahahahaha.

8.Sinior2 pompuan aku suma nak hangin ngn aku,sebab aku ada penyokong n backup baik punyer dari sinior2 laki.Hahahahah.Sebab 2 la klu aku wat hal,aku xtakot!!Pernah sekali aku kantoi overnite,xblk hostel.Then aku kol pengerusi MPP.Die kol warden.Then settle tanpa sebarang jalur2 merah ditangan dan telinga yang hampir bernanah,wakakaka.
So,utk student2 suma,silalah baik dengan MPP.Kalau MPP anda skema tahap cipan,nasib andalah!

Sekian sahaja dari saya,calon student TKM,untuk kategori hampir2 dibuang hostel!

Ada aku kisah?

Tak berapa nak kisah dah!

4 komen:

ryurisora said...

lampu bilik aku kaler hijau

"patula kau budak hijau..."

Ambulans lambat macam siput khinzir!.Diorg boley xcaye.

ni aku stuju gile. nak share pengalaman sket. baru2 ni kedai makcik aku terbakar. dia telepon bomba soh datang, tapi boleh bomba tu xcaye? makcik aku siap nangis2 baru dia nak caye. sampai je bomba, kedai dah hancur lebur dah...x ke siot tu?

pjoe said...

wahhh
kuat kroni ni

poyotito's said...

buas dia nih

BudAk hijAu said...

ryurisora~ku mmg gilakan hijau!!hehehe..
bab ambulans 2..mmg wa hangin!!

pjoe~kroni 2 apa..?kronik kah...?kui3..

poyotitos~buas lagi awk!!lalalaa..