CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, November 12, 2008

Zamam sekolah menengah~

Zamam sekolah menengah~SMKTL

1.Mase form 1 aku pengawas ok!Then aku letak jawatan mase form 2.Sebab segala sifat2 ku xdapat ditujukkan demi menjaga nama baik pengawas!Nak muntah jp.Lepas jew letak jawatan.Aku wujudkan geng anti-pengawas.

2.Aku adalah orang yang akan sampai dikala pintu pagar sekolah dah nak tertutup rapat.Tiap2 pagi aku akan menyanyi lagu Negaraku di tempat parking motor.Untuk sampai ke kelas aku dari parking,kena melalui 2 blok.So,selalunya aku akan redah jew kelas2 yang ade,walaupown cikgu tengah mengajar dalam kelas 2.Aku bukan wat ape,tumpang lalu jerk.

3.Form 5.Dalam kelas aku kat bahagian depan budak2 pompuan,belakang laki.Tapi,selalunya tempat aku akan kosong,aku akan berada di bahagian belakang sekali di tengah2 budak2 laki.Geng2 aku.Dan tempat aku kadang2 akan di ambik alih oleh kak sham atau nama sebenarnya Mohd Shamsul.

4.Mase add math,subjek utama aku adalah tidoq.Mr Chiew dah paham sangat,so memang xdapat diselamatkan lagi.Tapi kalau kena wat soklan kt papan hitam,aku akan jawab dengan betul,sebab ada sumber2 yang tolong wat kn jawapan untuk aku.Dan tapi sekali lagi,SPM add math aku credit ok!

5.Perpustakaan sekolah aku kat tingkat 4.Aku penah campak kasut cikgu aku dari perpustakaan.Sebab die tegur aku tido dalam perpustakaan.Tido jew pown,bukan buat bising kn,kn,kn?.

6.Penah kena cekop ngn cikgu disiplin mase aku n da geng makan kat kantin.Bukan time rehat.Kami suma boikot cikgu 2,sebab dia suka cte zaman die muda2.Tak perlu kowt aku rase!!!

7.Buku nota sejarah aku suma nota yang di photostep dan ditampal sedangkan kawan2 yang lain menulis hampir keseluruhan isi kandungan buku teks 2!!Ni lagi 1 benda yang xperlu.Bazir dakwat pen jew.

8.Aku pernah dapat award untuk NILAM.Tapi aku hairan,cikgu xperasan kew,setiap muka surattulisan lain2.Ada 1 mukasurat jew tulisan aku kowt.Mungkin die lupa pakai cermin mata barangkali!

9.Waktu PJ(pendidikan jamani) adalah waktu yang paling disukai kaum pompuan,sebab cikgu sangat hensem!haih~

10.Kalau homework xsiap,budak2 kelas aku akan jawab,"sy dah buat cikgu,tapi buku lupa bawak".Tapi kalau aku,"buku lupa bawak balik,so memang xbuat lagi".Buku2 aku suma akan ditinggalkan bawah meja.Malas nak bawak buku banyak2...heheheh..

11.Aku pitcher dalam team softball sekolah aku.Aku penah patahkan gigi sorang budak team aku.Hehehehe.Bukan sengaja ok!Sapew suruh die xpukul bola aku.Sowie~

12.Math mod aku,dr awal form 5,kuiz kew,ujian kew,percubaan kew,dan ape2 lah yang seangkatan dengannya,xpenah atas dari 6C,tapi SPM aku dapat A1 ok.Cikgu math aku punya la bangga,siap peluk2 nangis lagi mase aku dapat result.Tapi aku cakap kat die,"saya dapat 1 sebeb tuisyen kat luar,kalau x,maybe dapat 7D".Muka kelat jerk die dengar.Cikgu 2 lah yang suke cte zaman muda2 die 2!!heh~

Ade lagi,tapi mals lah....heheehe...

SEkian...

18 komen:

miezi said...

add math adlah best..rugi tdo.Eheh

BudAk hijAu said...

Cikgu kurang ensem,xmndi pagi...huhuhu..

farah sr said...

no.12
wah!
budak pandai nih

poyotito's said...

peh gua start awal tahun sampai ujung tahun semua test add math failed.
tapi spm err..failed juga.

Fiziy said...

kau memang rockstar la. buat aku terkenang zaman sekolah je. zaman rebel, zaman baru nak up.. HAHA

razor said...

anda musti popular di sekolah kan?

huhu

padelkopak said...

ganas juga lu ni eh?

BudAk hijAu said...

farah sr~pandai kew..?jp nak pk!! :D

poyotito's~xpew,aku sngt emmahami perasaan ko!!heheh..

fiziy~pe kta ko lak cte zmn skolah ko... ;P

razor~ya,sngt popular.dlm buku lawtn kew bilik kaunseling,nama aku la paling byk..popular2!!heh~

BudAk hijAu said...

padelkopak~mne ade..sy lah insan yg sngt supan dan santun!!hek3..

zamrie said...

salam kenalan, maaf sigah kat blog kau, aku blog nii masa tinggal kan komen pada blog lindosh... zaman sekolah? aku suka gak mengimbau kembali namun hanya tinggal kenangan, indah walau pun banyak yang pahit hehehehe

Ajeem said...

ada jg la persamaan dengan zaman smk dulu...tapi perbezaan lg byk lorr...hehee...selamat maju jaya...

Diloz said...

haih...rindu zaman2 SPM.
macam kismis la..vitamin la..macam2.

ryurisora said...

wa..nakalnye.. ye..pasal nilam tu, selalunya aku p library pas tu tulis sinopsis semua buku kat library tu. bukan aku baca pun.tau2 buku nilam dah penuh...hihi...

Deniel Ahmad said...

aku math ni mmg tak boleh pergi..

tgk number jer, aku nak tidor..tp bab hafal, kasilah 3, 4 tan buku..blh plak..

apa2, cerita kau mmg best!

John Doe said...

gua lempang lu masa form 4 apasal tak cerita?

lindosh said...

aku tak berapa suka PJ. sebab lepas PJ akan masam busuk berpeluh then nak kena masuk kelas. iskk

BudAk hijAu said...

zamrie~singah2..xpew...den xkisah...wellcome 2 da club..kikiki.

ajeem~selamat maju junction!! :p

diloz~ko makan kismis cerdik 2 eh..hek3..dlu mak aku jampi kismis bg aku pndai..tp,bomoh 2 xpower kot..kui3.

ryurisora~aku pown same,aku bce org tlg tls..hak3..

Deniel Ahmad~aku suka no,tp no xsuka aku cm na..tq2!!

John Doe~kisah ko lempag aku 2,nt aku wt entri khas utk cte saat2 dilempang 2 k!! :p

BudAk hijAu said...

lindosh~aku pas PJ aku mndi dalam kolam ikan tepi kelas aku 2..keh3..